De eerste geregistreerde vermelding van Chateau de Lalande dateert uit het midden van de 15e eeuw. Op dat moment was Jacques de Lalande de Seigneur van het landgoed. Zijn buurman, Guillaume du Boueix, werd op brute wijze vermoord (lokale overlevering vermeldt dat hij werd gedood voor de ogen van zijn familie, terwijl hij op weg was naar de kerk).
Jacques de Lalande trouwde in 1448 met Marie, Guillaume’s weduwe, terwijl zijn broer, Jean de Lalande, trouwde met de zuster van de ongelukkige buurman. Jacques bracht de rest van zijn leven door op zoek naar gerechtigheid en probeerde de moordenaar Huguet de Chamborant voor de rechter te krijgen.
In de 16e eeuw werd het huidige kasteel gebouwd, aan de kant van het meer. De oostelijke vleugel met zijn enorme vierkante torens, afweer en semi ronde toren, dateren vermoedelijk uit deze periode. Er zijn geen gegevens gevonden over eigenaren in die tijd. In de late 17e eeuw kwam Chateau de Lalande in het bezit van de familie du Mont. Door geërfde schulden verloor Marie du Mont in 1691 het kasteel aan een nicht van Lodewijk XIV, Anne Marie Louise van Orléans, La Grande Mademoiselle. Marie vocht er lang voor om Chateau de LaLande terug in de Du Mont familie te krijgen en slaagde daar uiteindelijk in 1721 in.
Om aan de Franse revolutie te ontsnappen ging Charles Joseph du Pouget de Nadaillac in 1791 in ballingschap naar Engeland. Hij was toen 17 jaar oud. Met de geallieerden vocht hij tegen Napoleon en toen in 1814 de monarchie werd hersteld was hij in staat om terug te keren naar Frankrijk. Rond die tijd trouwde hij met Marie Suzanne Le Maitre de Laage, die Chateau de Lalande had geërfd. Charles Joseph werd Maarschalk in het Leger van de Koning in 1823. De opeenvolgende Markiezen van Nadaillac hielden het kasteel in de familie voor bijna 200 jaar.
Rond 1860 woedde er een hevige brand in het kasteel waardoor het herstel van één vleugel nodig was. De twee ronde torens werden bij deze restauratie toegevoegd. De kapel werd gebouwd in 1865 nadat de vijf jaar oude zoon van de Markies, Charles de Nadaillac, in de slotgracht was verdronken.
De huidige eigenaren kochten Chateau de Lalande van de familie de Nadaillac in 2005.